Gastblog: Martine van den Brink – Bloemkoolsoep

Cover1We zijn live! Dat wil zeggen: onze Facebookpagina Natuurlijk samen koken is van start gegaan! Het is een pagina die, hoe kan het ook anders, wordt beheerd door alle co-auteurs en waar we leuke recepten plaatsen, er staan leuke kookweetjes op, je kunt er ideeën opdoen, reageren, delen et cetera. En in de anderhalve dag dat we online zijn zitten we al tegen de over de 800 LIKES aan! Yeah!! Binnenkort gaan we een leuke weggeefactie houden, dus houd de pagina in de gaten!! 🙂

Met het oog op de boeklancering eind september begin oktober hebben we bedacht om wekelijks een gastblogger (lees: co-auteur) een heerlijk recept te laten samenstellen. Dit kan zijn een recept wat het boek niet gehaald heeft (zoals in het geval van de bloemkoolsoep van Martine – helaas wegens ruimtegebrek, ik had het recept heel graag in haar hoofdstuk: Koolhydraatarm gezien) of een recept wat zo maar in ons hoofdstuk of in het boek had kunnen staan. Martine van den Brink bijt het spits af.

Martine startte in 2012 met haar foodblog De keuken van Martine. De laatste jaren heeft ze veel over voeding geleerd en is ze zelf ook heel erg anders gaan eten. Van een streng zoutarm dieet ging ze naar koolhydraatbeperkte, gezonde voeding. “Mijn lijf en geest veranderden drastisch. In positieve zin!”.

BLOEMKOOLSOEP

  • 1 bloemkool
  • 50 ml + 1 el olijfolie
  • 1 – 1½  el kerrie
  • ½ tl witte peper
  • 2 tl zout
  • 1 liter water

Verwijder de bladeren rondom de bloemkool en het onderste deel van de steel. Snijd de kool in dikke plakken en daarna in grove stukken. Doe deze in een braadslede. Giet er de 50 ml olijfolie overheen. Zorg dat de bloemkool overal bedekt is met de olie. Zet de bloemkool 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Schep halverwege even om.

Doe de eetlepel olijfolie in een grote kookpan en verwarm de olie. Voeg nu de kerrie toe en bak deze 2 minuten op laag vuur. Vervolgens kan de geroosterde bloemkool erbij, samen met het zout en de peper. Voeg nu het water toe en breng aan de kook. Mix met een staafmixer de bloemkool zodat een stevige soep ontstaat.

Tip: Garneer de soep met snippers zalm of blokjes (gerookte) kipfilet.

bloemkoolsoep (4) blog

 

Wil je je alvast inschrijven voor een exemplaar? Dan kan uiteraard, laat dan even je gegevens hieronder achter, dan zorg ik ervoor dat je een exemplaar thuisgestuurd krijgt!

3 gedachtes over “Gastblog: Martine van den Brink – Bloemkoolsoep

  1. Pingback: Gastblog: Helma van der Linden – Aardbeien choco taart | foodiehealthblog

  2. Pingback: Gastblog: Michelle Nijs – Banaan-kokosijsjes | foodiehealthblog

  3. Pingback: Gastblog: Annemiek Billekens Seuren – Italiaans geïnspireerde reuzengarnalen | foodiehealthblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s